Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PROCESUL CHERECHEȘ – Poziția Curții de Apel Cluj cu privire la tentativa de corupere a judecătoarei Georgiana Fărcaș-Hîngan

Publicat cu

pe

Sentința definitivă în procesul de luare de mită în care Cătălin Cherecheș, primarul Băii Mari, a fost condamnat în primă instanță la cinci ani de închisoare cu executare ar urma să fie dată în 24 noiembrie. În legătură cu tentativa de corupere a unei membre a completului de judecată, în urma căreia socrii lui Cherecheș au fost reținuți, Curtea de Apel Cluj a emis un comuncat, preluat de clujust.ro.

„La data de 9 noiembrie 2023, conducerea Curții de Apel Cluj a fost înștiințată de către doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaș-Hîngan de faptul că domnia sa a formulat un denunț în legătură cu o tenativă de corupere prin dare de mită. Demersurile doamnei judecător au fost impuse de obligațiile instituite prin dispozițiile articolului 5, alineat 1, litera K din Hotărârea CSM 3243 din 22 decembrie 2022, precum și prin dispzițiile articolului 64, alineat 1, litera f in Codul de procedură penală. Denunțul formulat a declanșat urmărirea penală, astfel încât, fiind vorba despre o anchetă în curs, Curtea de Apel Cluj nu poate formula nicio opinie cu privire la aceste aspecte.

Așa cum este deja cunoscut, doamna judecător a formulat la data de 9 noiembrie 2023 o cerere de abţinere în ceea ce privește judecata apelului care face obiectul dosarului penal nr. 2537/117/2016, privindu-l pe inculpatul Cherecheș Cătălin, cerere care însă a fost respinsă de completul învestit cu soluţionarea acesteia. Până la data de 9 noiembrie 2022, doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan nu a formulat nicio altă declaraţie de abţinere în cauza penală ce face obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj.

Cu privire la speculația apărută din presă vizând existenţa unei presupuse relaţii de rudenie sau prietenie între membrii familiei doamnei judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan şi persoanele vizate de denunţ, precizăm că această informaţie a fost categoric dezminţită de doamna judecător.

În dosarul penal cu nr. 2537/117/2016, a mai fost formulată anterior o cerere de abţinere de la soluţionarea cauzei de către un membru al completului de apel, pe motiv că între acesta şi inculpat există o relaţie de rudenie într-un grad îndepărtat (mai mare de gradul IV), fiind indicate prevederile art. 64 alin. 1 lit. f) Cod procedură penală. Cererea de abţinere a fost respinsă ca nefondată de către completul de judecată pentru soluţionarea incidentului procedural din care a făcut parte doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan, potrivit încheierii penale din data de 26 mai 2022”, a transmis Curtea de Apel.

Actualitate

YHP Logo