Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PROIECT DE LEGE – Pedepse mărite pentru consumatorii de droguri și șoferii drogați. Mașinile în care se găsesc droguri pot fi confiscate

Publicat cu

pe

Mașinile în care vor fi găsite droguri ar putea fi confiscate, în parte sau în întregime. Consumatorii de droguri vor avea parte de pedepse mărite. Înregistrările video, inclusiv cele făcute de alți șoferi în trafic, vor putea fi folosite ca probe pentru constatarea contravențiilor.

De asemenea, polițiștii vor fi testați antidrog și pentru alcool în timpul serviciului, iar șoferii care refuză testarea pentru consumul de drog sau alcool s-ar putea trezi cu mașina imobilizată. Toate aceste prevederi sunt cuprinse  într-un proiect de modificări legislative, pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Modificările propuse acum de MAI vin, practic, după scandalul declanșat de cazul accidentului de la 2 Mai, unde Vlad Pascu, care conducea drogat, a ucis cu mașina doi tineri. Vlad Pascu fusese oprit de către echipaje de poliție și în noaptea tragediei și cu o zi înaintea accidentului și lăsat să plece deși mașina nu avea RCA, iar în autoturism au fost găsite droguri”, scrie hotnews.ro.

Actualitate

YHP Logo