Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PROPUNERE – Încheierea asigurării facultative a locuinței să nu mai depindă de existența uneia obligatorii

Publicat cu

pe

Pentru că deținătorii de locuințe, în special cei din mediul urban, preferă să-și asigure locuința pentru riscuri pe care le întâlnesc mai frecvent (de pildă, spargeri), mai mulți parlamentari propun, printr-un proiect pus în dezbate, ca asigurarea facultativă a locuinței să se poată încheia și în lipsa uneia obligatorii, care acoperă doar dezastre naturale.

„Propunerea legislativă de la Senat vizează modificarea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor.

Mai exact, potrivit viitoarei legi, societăţile de asigurare vor putea încheia asigurări facultative și pentru locuinţele care nu au încheiată în prealabil o asigurare obligatorie”, scrie financiarpress.ro.

Acum, legislația în vigoare stabilește că “societățile de asigurare nu pot încheia asigurări facultative pentru acea locuință care nu are încheiată în prealabil o asigurare obligatorie PAD”.

O excepție se face însă, din 2023, în cazul locuințelor situate în clădiri încadrate în categoria I de risc seismic, acestea putându-se asigura facultativ fără existența unei asigurări obligatorii PAD.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo