Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

PROPUNERE – Pedepse mai aspre pentru părinții care-și bat copiii

Publicat cu

pe

Părinții care își agresează fizic sau psihic copiii riscă să stea după gratii până la 7 ani. Mai mult, dacă părintele este și drogat atunci când își agresează odrasla pedeapsa merge până la 12 ani de închisoare. Este vorba despre o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art.197 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal aflată în atenția senatorilor.

„Prin prezenta inițiativă legislativă se dorește ca statul, garant al unei normale și bune dezvoltări fizice și psihice a copiilor și protector firesc al acestora să aplice politici publice reale, nedubitative care să ducă la asanarea protecției juridice oferite de stat copiilor prin o politică penală severă față de persoanele care săvârșesc abuzuri, exploatări (inclusiv exploatare prin muncă sau alte forme), trafic de copii sau oricee alte acțiuni. Propunem înăsprirea sancțiunilor penale pentru persoanele având calitate calificată, sub aspect penal, care săvârșesc abuzuri și aplică tratamente inadvertente din punct de vedere juridic față de copii. Se va avea în vedere sancționarea cu un grad de severitate sporită în situațiile în care abuzurile și relele tratamente aplicate minorului sunt săvârșite de persoane care au consumat droguri sau substanțe psihoactive”, se arată în Expunerea de motive la acest proiect de lege. În acest ultima caz pedeapsa ar fi închisoare de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Cu închisoare de la 5 la 10 ani și interzicerea unor drepturi se va sancționa „punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice sau psihice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinții sau de orice persoană în grija căreia se află minorul.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate