Connect with us

IMPORTANT

PROPUNERE – Plafonarea preţului poliţelor RCA până la 30 septembrie

Publicat cu

pe

Autoritatea de Supraveghere Financiară propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024 motivând că o astfel de măsură combate creşterea excesivă a preţurilor ce poate avea loc brusc, pe fondul dezechilibrelor din piaţă, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanţelor.

Potrivit Digi 24, iniţiatorii proiectului au explicat că, prin prelungirea până la data de 30 septembrie 2024 a perioadei de aplicare a hotărârii privind stabilirea tarifelor de primă maxime, se combate creşterea excesivă a preţurilor şi se urmăreşte stabilizarea graduală a pieţei de asigurări RCA.
Conform unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, tarifele de primă maxime au fost stabilite la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023, care pot fi ajustate cu un procent de maximum 6,8% şi sunt valabile pentru o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a proiectului de act normativ. Totodată, tarifele se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a propunerii de prelungire.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate