Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș

Publicat cu

pe

A fost protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș. Angajații instituției au ieșit în fața sediului de pe strada Iza ținând în mână pancarte pe care erau trecute diferite mesaje. Oamenii cer salarii mai mari pentru că, spun ei, le merită din plin, având în vedere volumul mare de muncă existent și personalul puțin.

”Suntem neglijați de foarte mult timp și ne-a cam ajuns cuțitul la os. Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și-n cazul altor instituții. Nu cerem privilegii suplimentare față de alte instituții județene ci doar încetarea discriminării și exercitarea drepturilor noastre legitime. Față de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, diferențele salariale sunt de 30%.

Am fost prinși într-un PLX 67/2023 și printr-un amendament a trecut de Senat, dar stă în Camera Deputaților din ianuarie. Trebuie să treacă de toate comisiile pentru a ajunge la raportul final, respectiv la comisia de muncă și la cea de finanțe, dar trebuie să treacă de toate celelalte șapte comisii. Stăm după comisia de cultură, care s-a întrunit de trei ori până acum și nu a avut cvorum. Această comisie e pur consultativă. Eu cred că-și bat joc de noi. Ni s-a mărit acum cu 5%, la nivel național și salariile nu au mai fost mărite din 2018”, a declarat Vlad Florin, consilier superior în cadrul instituției.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo