Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PUZ – Propunerile pentru dezvoltarea zonei Cuprom-Oborului

Publicat cu

pe

Zona Cuprom este cunoscută peste tot din mai multe puncte de vedere. Municipalitatea a adus recent la cunoştinţa vecinilor şi publicului interesat de a formula eventuale observaţii şi sugestii asupra propunerilor din documentaţia de urbanism Planul Urbanistic Zonal ”CUPROM- OBORULUI” generat de imobilul situat în Baia Mare, zona Cuprom.

„Tronsonul de cale ferată (inactiv, odată cu încetarea activității industriale a Cuprom) care străbate zona studiată de la nord la sud este identificat ca fiind o barieră fizică în calea expansiunii urbane și un element care fragmentează țesutul urban, devenind un posibil element de segregare socială. Turnul fostului combinat Cuprom este identificat ca un reper identitar pentru localitate. Din punct de vedere al transportului în comun se propune realizarea unui traseu nou pentru autobuze care să asigure legătura între străzile Mihai Eminescu, Oborului și Vasile Lucaciu, precum și conversia tronsonului de cale ferată în linie de transport în comun.

Crearea unui nucleu verde, cu turnul Phoenix în prim plan, pentru a-i valorifica potențialul și a-l introduce în circuitul turistic”, se arată în PUZ-ul propus. Tot în documentul amintit mai sus se mai vorbește de amenajarea unui muzeu în zonă, sală polivalentă, punct de informare turistică în cadrul unui parc. Alte propuneri se referă la crearea unor tronsoane de stradă pe traseu nou (legătură între Lucaciu și Luminișului, Lucaciu și Oborului, Arieșului și Oborului, Universității și Oborului, Universității și Electrolizei, prin prelungirea străzii Moților, Electrolizei și Mihai Eminescu, Sudului și Târgului, respectiv un trnson de legătură între străzile Horea și Vasile Lucaciu).

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate