Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RAPORT – România, pe locul trei în Europa privind corupția, după Ungaria și Bulgaria

Publicat cu

pe

Datele prezentate într-un raport al Transparency International indică o intensificare a corupției în Uniunea Europeană și Europa de Vest, fapt constatat pentru prima dată în ultimii zece ani. Organizația a analizat 180 de țări și teritorii la nivel global, utilizând o scală de la 0 (foarte corupt) la 100 (foarte cinstit). Conform raportului, Danemarca este considerată cea mai puțin coruptă țară din lume, urmată de Finlanda și Noua Zeelandă.

Flora Cresswell, coordonator regional al Transparency International pentru Europa de Vest, a subliniat că scăderea scorului IPC (Indicele de Percepție a Corupției) în Europa de Vest și UE evidențiază necesitatea unei abordări mai serioase din partea guvernelor europene în ceea ce privește combaterea corupției și susținerea statului de drept.

Cu atât mai îngrijorătoare este situația, având în vedere că eforturile anticorupție au stagnat sau au înregistrat scăderi în peste trei sferturi din țările din regiune. Cele mai bune performanțe au fost înregistrate de Danemarca cu un scor de 90, Finlanda cu 87 și Norvegia cu 84, în timp ce la celălalt pol al spectrului se află țări precum Ungaria cu un scor de 42, Bulgaria cu 45 și România cu 46.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate