Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RAR – Informații despre identitatea mașinii, starea tehnică sau numărul real de kilometri parcurși

Publicat cu

pe

Începând de luni, 23 mai, cei care intenționează să își achiziționeze o mașină la mâna a doua pot apela la expertiza inginerilor de la Registrul Auto Român (RAR). Prin serviciul RAR eXpert, cumpărătorii pot afla, contra cost, informații despre identitatea mașinii, starea tehnică sau numărul real de kilometri parcurşi.

„Registrul Auto Român vă poate garanta că autovehiculul pe care vreți să îl cumpărați este în regulă, în sensul că identitatea acestuia este cea reală, stabilită de producător!
Două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu. O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație”, precizează reprezentanții RAR.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate