Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

RĂZBOI – Kievul îi cere premierului Viktor Orban să înceteze cu retorica antiucraineană

Publicat cu

pe

Ucraina l-a convocat marţi pe ambasadorul Ungariei la Kiev pentru a-i transmite o notă de protest faţă de comentariile „denigratoare” făcute de premierul ungar Viktor Orban, cerând Budapestei să înceteze cu „retorica antiucraineană”, relatează Reuters.

Ambasadorului Istvan Ijdjarto i-a fost transmis „un protest ferm în legătură cu recentele declaraţii denigratoare ale premierului Ungariei, Viktor Orban”, a precizat Ministerul de Externe de la Kiev.

Ambasadorul Ungariei a fost convocat de Ministerul de Externe după ce Viktor Orban a declarat că Ucraina este o ţară lipsită de control şi a comparat-o cu Afganistanul.

„Diplomatului maghiar i s-a atras atenţia că retorica antiucraineană, care se aude de mult timp din partea conducerii ungare, este absolut inacceptabilă şi aduce prejudicii grave relaţiilor ucraineano-ungare”, arată MAE ucrainean. „Partea ungară a fost îndemnată să oprească această tendinţă negativă pentru a evita consecinţe ireparabile pentru relaţiile bilaterale”, adaugă comunicatul MAE ucrainean.

Ungaria a criticat sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, afirmând că acestea nu au reuşit să slăbească Moscova în mod semnificativ şi riscă să distrugă economia europeană. Budapesta a decis, de asemenea, să nu trimită arme în Ucraina.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate