Connect with us

ACTUALITATE

RĂZBOI – Lloyd Austin: „Supraviețuirea Ucrainei este în pericol”

Publicat cu

pe

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat marți că supraviețuirea Ucrainei în fața unei posibile invazii pe scară largă din partea Rusiei este „în pericol”, subliniind că aceasta reprezintă un risc pentru America, conform informațiilor furnizate de Kyiv Independent.

În cadrul reuniunii lunare a Grupului de Contact pentru Apărare din Ucraina desfășurată la Ramstein, Germania, Austin a subliniat hotărârea sa de a menține asistența de securitate și furnizarea de muniții americane către Ucraina.

„Aceasta este o chestiune vitală de supraviețuire și suveranitate pentru Ucraina, și de asemenea, reprezintă o preocupare crucială în ceea ce privește onoarea și securitatea Americii”, a adăugat el.

Cu toate acestea, ajutorul destinat Ucrainei este blocat în Congresul american din toamna anului 2023. Deși Senatul american a adoptat un proiect de lege la 13 februarie privind ajutorul extern în valoare de 95 de miliarde de dolari, care include 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, precum și fonduri pentru Israel și alți aliați, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a refuzat până în prezent să-l supună la vot în Camera Reprezentanților.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate