Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RĂZBOI – Ucraina a publicat primele imagini cu noua sa dronă-rachetă Palianytsia

Publicat cu

pe

Forțele ucrainene se mândresc cu o nouă armă concepută special pentru a lovi aerodromurile militare rusești și a „distruge potențialul ofensiv al inamicului.”

Noua armă poartă numele simbolic de Palianytsia, un termen ce se referă la un tip de pâine tradițională ucraineană și care este dificil de pronunțat corect de către ruși. Acest cuvânt a fost folosit de ucraineni pentru a identifica agenți ruși, conform relatărilor Kyiv Independent. Președintele Volodimir Zelenski a confirmat prima utilizare cu succes a acestei arme sâmbătă, în discursul său de Ziua Independenței, iar un videoclip postat pe 25 august pe rețelele sale de socializare a oferit detalii suplimentare despre proiect.

Videoclipul subliniază faptul că Rusia a lansat „43.000 de tipuri de rachete și bombe cu planare asupra Ucrainei” pe parcursul războiului, folosind aerodromuri situate adânc pe teritoriul rus.

„Una dintre cele mai eficiente modalități de a contracara aceste atacuri este de a lovi purtătorii acestor arme – avioanele rusești de pe aerodromurile militare,” se arată în prezentare.

Fiind restricționată să utilizeze arme furnizate de Occident pentru a ataca ținte atât de adânc în interiorul Rusiei, Ucraina a fost nevoită să își dezvolte propriile versiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo