Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RĂZBOI – Zelenski exclude negocierile cu Moscova după întâlnirea cu liderii africani

Publicat cu

pe

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus din nou orice negocieri cu Rusia, după întâlnirea cu liderii africani veniți să încerce să medieze între Kiev și Moscova, potrivit AFP.

„Astăzi am spus clar în timpul întâlnirii noastre (cu delegația africană) că a permite orice negocieri cu Rusia acum, când ocupantul se află pe teritoriul nostru, înseamnă înghețarea războiului, înghețarea durerii și a suferinței”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă comune cu liderii africani.

Înainte de a-și lansa invazia în Ucraina în februarie 2022, „Rusia a încercat mult timp să înșele pe toată lumea cu acordurile de pace de la Minsk, încheiate în trecut pentru a încerca să rezolve conflictul cu separatiștii susținuți de Moscova în estul Ucrainei și pe care Rusia le-a folosit pentru a pregăti o nouă ofensivă împotriva vecinului său”, a acuzat Zelenski.

„Este clar că Rusia încearcă din nou să folosească vechea sa tactică de înșelăciune. Dar Rusia nu va mai reuși să înșele lumea”, a adăugat el. „Nu îi vom da o a doua șansă”, a mai spus el.

La rândul său, președintele sud-african Cyril Ramaphosa a cerut Ucrainei și Rusiei să detensioneze situația, precizează hotnews.ro.

Actualitate

YHP Logo