Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

REACȚIE – Trump: Zelenski este cel mai tare om de vânzări din istorie

Publicat cu

pe

Fostul președinte și candidat republican Donald Trump a declarat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar prefera ca democrații să câștige alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, potrivit Reuters. Într-un miting în Pennsylvania, Trump a remarcat că „Zelenski este cel mai bun om de vânzări din istorie”, plecând de fiecare dată din SUA cu miliarde de dolari. El a adăugat că, spre deosebire de democrați, ar reuși să obțină pacea prin discuții cu Zelenski și Vladimir Putin, dacă va fi ales președinte.

Declarația lui Trump contrastează cu opinia unor aliați, care cred că Ucraina ar vedea cu ochi buni o revenire a sa la Casa Albă, considerându-l capabil să negocieze cu Putin pentru încheierea războiului.

Zelenski, aflat în SUA la Adunarea Generală a ONU, a subliniat că o intervenție decisivă a Americii ar putea pune capăt războiului anul viitor. Vizita lui Zelenski la o fabrică de arme din Pennsylvania, alături de guvernatorul democrat Josh Shapiro, a provocat nemulțumirea unor asociați ai lui Trump.

Comunitățile est-europene, inclusiv ucrainenii și polonezii din Pennsylvania, au devenit un bloc electoral important pentru ambele tabere politice din SUA.

Actualitate

YHP Logo