Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

REALIZĂRI – Ionel Bogdan: ”Am adus investiții prin fonduri europene de peste 100 de milioane de euro”

Publicat cu

pe

Președintele Consiliului Județean și candidatul PNL la Primăria Baia Mare, Ionel Bogdan, face o scurtă prezentare a realizărilor din cei trei ani și jumătate de mandat, cât s-au scurs până în prezent.

Printre reușite se numără cele 600 de milioane de euro în contracte de finanțare semnate sau în contractare.

”În 3 ani și jumătate am pus Maramureșul pe drumul dezvoltării. În mandatul meu, Maramureșul a ajuns pe primul loc în România la proiecte cu fonduri europene. Avem 600 de milioane de euro în contracte de finanțare semnate sau în contractare și lucrăm pe un portofoliu de proiecte în valoare de peste 2 miliarde de euro, care conține peste 100 de proiecte aflate în diverse stadii de implementare.

Maramureșul este pe primul loc în România datorită celei mai moderne Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Avem 12 proiecte pentru Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” și pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie în valoare de peste 120 de milioane de euro. Mai mult, ⁠pregătim 60 de viitori asistenți medicali anual în noua extensie a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, care și-a deschis porțile anul trecut în Baia Mare.
Punem pe primul loc mobilitatea maramureșenilor prin cele 63,9 milioane de euro pentru cele mai recente trei investiții în Aeroportul Internațional Maramureș și prin cele peste 40 milioane de euro pentru noul pod peste Tisa și punctul de trecere a frontierei. Am pus pe primul loc infrastructura rutieră prin reabilitarea a peste 250 de km de drum județean și am asfaltat pentru prima dată ⁠8 drumuri județene de legătură din pământ sau piatră, care acum unesc comunități maramureșene. De-a lungul acestor trei ani și jumătate, chiar dacă nu a fost în atribuția mea, m-am simțit responsabil față de cetățenii municipiului Baia Mare și a Zonei Metropolitane. Am obținut finanțare de peste 35 de milioane de euro pentru Pasajele Italsofa și Clubul Văcarilor.

Am adus economia Maramureșului pe drumul dezvoltării și am adus investiții prin fonduri europene de peste 100 de milioane de euro care vor genera între 3000 și 5000 de locuri de muncă în cele 7 parcuri industriale. Iar pentru a popula aceste parcuri cu personal calificat, peste 300 de elevi și studenți se vor pregăti anual începând cu toamna viitoare în noul Campus pentru învățământ DUAL care se construiește aici, în Maramureș! Am pus pe primul loc cei mai speciali oameni din jurul nostru. Am realizat proiectul meu de suflet, Althera, unicul centru de terapii alternative din România destinat copiilor cu nevoi speciale. Mai mult decât atât, am finanțat reabilitarea școlilor speciale din Maramureș prin proiecte europene în valoare de peste 15 milioane de euro și am asigurat 12 locuințe protejate pentru 120 de persoane adulte cu dizabilități, tot prin fonduri europene.

Punem pe primul loc cultura și moștenirea lăsată de înaintașii noștri prin alocarea a peste 65 de milioane de euro pentru toate muzeele din patrimoniul Consiliului Județean Maramureș, cât și pentru reabilitarea a 36 de gospodării tradiționale din Maramureș. Pentru a atrage cât mai mulți turiști în Maramureșul nostru drag construim un Aquapark unde 3000 de persoane se vor putea bucura de cele mai moderne condiții ale unui centru de agrement. Chiar dacă în cei trei ani și jumătate de mandat noi, maramureșenii, ne-am lovit de crize medicale și politico-militare care ne-au schimbat probabil traiectoria vieții, ⁠am pus în funcțiune Centrul de Comandă Integrat COMAND pentru a interveni rapid și eficient în situații de urgență.

Multe dintre aceste proiecte prezentate au făcut parte din Planul lui Bogdan, iar altele au fost adăugate ulterior, deoarece de fiecare dată când am avut șansa de a accesa fonduri pentru proiecte noi ne-am bucurat că avem oportunitatea de a dezvolta comunitatea maramureșeană. A mai trebuit să scoatem și proiecte lăsate în sertar de administrația precedentă cum este Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din Fărcașa pe care, după 4 ani de stagnare, noi îl finalizăm în această vară pentru că este atât de important pentru Maramureș! Dragi maramureșeni, după trei ani și jumătate de mandat în care m-am străduit împreună cu echipa mea să ne facem datoria cât mai bine, vă mulțumesc pentru că mi-ați acordat încrederea și votul dumneavoastră! Împreună am pus Maramureșul pe drumul dezvoltării și tot împreună punem Baia Mare și Maramureșul pe primul loc!”, a declarat Ionel Bogdan.

24 NEWS

CMF 21240015

Actualitate

YHP Logo