Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RECESIUNE? – Băncile se pregătesc pentru cele mai mari concedieri de la criza financiară încoace

Publicat cu

pe

Băncile se pregătesc pentru cea mai mare rundă de reduceri de personal de la criza financiară globală încoace, în condițiile în care directorii sunt presați să reducă costurile în urma prăbușirii veniturilor din investment banking, scrie Financial Times, conform economedia.ro.

Concedierile – care se așteaptă să fie de ordinul zecilor de mii în întregul sector – inversează angajările masive făcute de bănci în ultimii ani și reticența de a concedia personal în timpul pandemiei Covid-19.

„Reducerile de locuri de muncă care vor urma vor fi super brutale”, a declarat Lee Thacker, proprietarul firmei de recrutare de personal din domeniul serviciilor financiare Silvermine Partners. „Este o resetare pentru că au făcut angajări excesive în ultimii doi-trei ani”.

Bănci precum Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley și Bank of New York Mellon au început să taie peste 15.000 de locuri de muncă în ultimele luni, iar observatorii din industrie se așteaptă ca și alții să le urmeze exemplul, încurajați de planurile care au ținut prima pagină a ziarelor și care au fost deja anunțate.

„Am văzut câteva focuri de avertisment din partea SUA”, a declarat Thomas Hallett, analist la Keefe, Bruyette & Woods.

Actualitate

YHP Logo