Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RECICLARE – Sticlele de vin, eliminate din sistemul de garanție-returnare

Publicat cu

pe

Sticlele de vin ar urma să fie excluse din sistemul de garanție-returnare, prin care consumatorii plătesc o garanție de 50 de bani la achiziționarea unei băuturi îmbuteliate cu ambalaj nereutilizabil, conform unei modificări legislative propuse și adoptate într-una dintre comisiile specializate responsabile de legislația în domeniu.

Până în prezent, legislația prevedea că sistemul de garanție-returnare se aplică ambalajelor primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu capacități cuprinse între 0,1 litri și 3 litri inclusiv, utilizate pentru comercializarea pe piața națională a berii, mixurilor de bere, mixurilor de băuturi alcoolice, cidrului, altor băuturi fermentate, sucurilor, nectarurilor, băuturilor răcoritoare, apelor minerale și apelor de băut de orice fel, precum și a vinurilor și băuturilor spirtoase.

Prin amendamentul propus de către liberali și adoptat într-una dintre comisiile specializate responsabile de legislația în domeniu, ambalajele destinate vinurilor au fost scoase din sistemul de garanție-returnare. Deși liberalii au propus și eliminarea ambalajelor destinate băuturilor spirtoase, acest amendament a fost respins la votul din comisie.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate