Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

REFUGIAȚI – România nu a alocat bani pentru refugiații ucraineni în 2024

Publicat cu

pe

Potrivit informațiilor furnizate de Libertatea, în anul 2024, ucrainenii care s-au refugiat în România din cauza războiului nu au primit asistență financiară din partea statului. Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ultimele plăți au fost efectuate în mijlocul lunii februarie, însă suma de bani reprezenta restanțele pentru ultimele luni din 2023.

IGSU a comunicat că au demarat procedurile pentru alocarea fondurilor necesare lunilor ianuarie și februarie 2024 către autoritățile locale încă de la primirea solicitărilor, însă nu au putut estima o dată exactă pentru primirea acestor sume din bugetul de stat.

În data de 15 februarie, inspectoratele județene ale IGSU au primit ultima tranșă de bani destinată refugiaților ucraineni, dar aceasta a reprezentat sumele restante neplătite din ultimele luni ale anului precedent.

Asistența pentru refugiații ucraineni a fost întârziată și în anul precedent din cauza deficitului bugetar.

În noiembrie anul trecut, câțiva zeci de refugiați ucraineni care așteptau să-și primească datoriile de la statul român au protestat în fața Ministerului Finanțelor.

Actualitate

YHP Logo