Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

REGULI NOI – Vaccinul antigripal, eliberat în farmacii în baza unei prescripții electronice

Publicat cu

pe

Se schimbă regulile pentru administrarea gratuită a vaccinului antigripal. Începând din această toamnă, pacienții își vor putea procura vaccinul antigripal de la orice farmacie, în baza unei prescripții electronice emise de către medicul de familie.

Vaccinul antigripal va fi eliberat în continuare în mod gratuit către persoanele aflate în categoria celor vulnerabile, care au o boală cronică sau se încadrează în grupele de risc definite de către Organizația Mondială a Sănătății și de către Ministerul Sănătății din România.
Însă, dacă până acum cei îndreptățiți la gratuitate se imunizau direct în cabinetul medicului de familie, de anul acesta trebuie să-l procure din farmacii.
De asemenea, după cumpărarea vaccinului, dacă nu se merge direct la medicul de familie pentru administrare, vaccinul trebuie ținut într-o geantă izoterma până poate fi pus în frigider. Vaccinul trebuie păstrat în frigider, la temperaturi de 2-8 grade Celsius, pentru respectarea lanțului de frig, până se poate efectua vaccinarea.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate