Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

RELIGIE – Un nou cult recunoscut oficial în România

Publicat cu

pe

De la finele lunii iunie avem oficial un nou cult religios recunoscut de lege și care poate beneficia de bani de la stat. Decizia a fost luată în ședința de Guvern din finalul lunii iunie. Mai exact, „la solicitarea Asociaţiei Religioase “Adunările lui Dumnezeu din România”, prin proiectul de Hotărâre a Guvernului s-a propus recunoaşterea calităţii de cult pentru Asociația Religioasă „Adunările lui Dumnezeu din România, proiect adoptat.

Asociația mai sus amintită a mai solicitat recunoaşterea Statutului pentru organizare şi funcţionare a cultului “Adunările lui Dumnezeu din România”. Potrivit legii, „în calitate de cult, „Adunările lui Dumnezeu din
România” pot beneficia, la cerere, de sprijin material din partea statului, pentru cheltuielile privind sprijinirea activităţilor de asistenţă socială, educaţională şi medicală, pentru funcţionarea unităţilor de cult, pentru reparaţii şi construcţii noi, în raport cu numărul credincioşilor, conform ultimului recensământ, şi cu nevoile reale.

Mai știm că „Asociația Religioasă ”Adunările lui Dumnezeu din România” a dovedit că s-a înființat în anul 1996 prin sentința civilă nr. 4870/04.07.1996, prezentând totodată și avizul Secretariatului de Stat pentru Culte nr.
188/16.01.1996”.

FOTO aog.ro

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo