Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

RETRAGERE – Portarul Manuel Neuer şi-a anunţat retragerea de la naţionala Germaniei

Publicat cu

pe

Portarul Manuel Neuer, în vârstă de 38 de ani, și-a anunțat miercuri retragerea din echipa națională a Germaniei, pentru care a jucat 124 de meciuri și alături de care a câștigat titlul mondial în 2014, potrivit AFP.

„După lungi discuții cu familia și prietenii mei, am hotărât să-mi închei cariera la echipa națională. Cei care mă cunosc știu că nu a fost o decizie ușoară,” a declarat Neuer într-un videoclip postat pe contul său de Instagram și într-un comunicat de presă. Neuer, care mai are un an de contract cu Bayern Munchen, a fost căpitan al echipei naționale și a fost titular la EURO 2024, competiție găzduită de Germania, unde echipa a fost eliminată în sferturile de finală de Spania.

Retragerea lui Neuer marchează sfârșitul unei ere pentru echipa națională a Germaniei, fiind al patrulea jucător care și-a anunțat retragerea în ultimele săptămâni, după Toni Kroos, Thomas Müller și Ilkay Gündogan.

Cu un an rămas din contractul său cu Bayern, club la care a ajuns în 2011, Neuer speră să mai joace o finală de Liga Campionilor chiar pe Allianz Arena din München.

Format la Schalke 04 Gelsenkirchen, unde a debutat ca profesionist în 2005, Neuer a avut prima apariție pentru naționala Germaniei pe 2 iunie 2009, într-o victorie cu 7-2 într-un amical împotriva Emiratelor Arabe Unite, la Dubai. A devenit titular al naționalei în primăvara lui 2010, cu doar câteva săptămâni înainte de Cupa Mondială din Africa de Sud.

După epoca Oliver Kahn (1998-2005) și Jens Lehmann (2005-2008), Germania căuta un nou portar de top, iar Manuel Neuer s-a impus, devenind un reper mondial în următorul deceniu.

Între Cupa Mondială din 2010 și EURO 2016, Neuer a ajuns de patru ori în semifinalele unui turneu major, apogeul carierei sale fiind câștigarea Cupei Mondiale din 2014, în Brazilia.

În ultimii ani, Neuer a fost adesea afectat de accidentări. În aprilie 2017, în manșa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, și-a fracturat piciorul stâng, iar timp de peste 12 luni a jucat foarte puțin. În decembrie 2022, după revenirea de la Mondialul din Qatar, unde Germania nu a trecut de faza grupelor, a suferit o fractură la piciorul drept.

Cu toate aceste accidentări, Neuer a rămas titular în echipa națională, atât la Cupa Mondială din 2018, deși venea după un sezon în care nu jucase aproape deloc, cât și la EURO 2024. Selecționerii Joachim Löw și Julian Nagelsmann au avut încredere totală în el, în ciuda evoluțiilor impresionante ale lui Marc-André ter Stegen la FC Barcelona.

Manuel Neuer a revoluționat poziția de portar, devenind cunoscut pentru stilul său de joc avansat, ieșind adesea din careu, cu o performanță remarcabilă în meciul din optimile de finală ale Cupei Mondiale din 2014, împotriva Algeriei.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo