Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

REZERVĂ UMIDITATE – Cât de mare este seceta în Maramureș

Publicat cu

pe

Serviciul Agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie a făcut publice date referitoare la rezerva de umiditate din sol pe final de lună mai. Potrivit ANM, la data de 30 Mai 2024, în cultura grâului de toamnă, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, se situează în limite satisfăcătoare și apropiate de optim în Maramureș și Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Banatului, local nordul și sudul Olteniei, estul și sudul Dobrogei, sudul, izolat nord-vestul Munteniei, estul Moldovei.
Rezerva de umiditate din sol prezintă valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată și puternică), pe suprafețe extinse din Moldova, Dobrogea și Muntenia, local centrul și estul Olteniei, estul, centrul și sudul Transilvaniei, izolat nord-vestul Banatului. În plus, aprovizionarea cu apă pe adâncimea de sol 0-50 cm, în cultura de porumb, se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Transilvania, în cea mai mare parte a Olteniei, local vestul, centrul și estul Moldovei, vestul și sudul Crișanei, sudul și estul Dobrogei, nordul și vestul Banatului, sudul, izolat nordul și nord-vestul Munteniei.
”Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată, puternică și extremă) se înregistrează în Maramureș, pe suprafețe extinse din Moldova și Muntenia, local nordul și centrul Dobrogei, centrul și estul Olteniei, vestul și nordul Crișanei, izolat nord-estul și nord-vestul Banatului”, arată Serviciul Agrometeorologie, ANM.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate