Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ROBOTICĂ – CN „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației are una dintre cele mai bune echipe din țară

Publicat cu

pe

Concursul național de robotică FIRST TECH CHALLENGE, desfășurat la București, la care au participat peste 170 de echipe din România și de peste hotare a însemnat un real succes pentru elevii maramureșeni. Concursul constă în proiectarea, construirea și programarea unui robot. Competiția din România se află pe locul 3 în lume, după SUA și China, ca nivel, număr de echipe participante și rezultate obținute.
„Prin câștigarea tuturor celor 6 meciuri din concurs, echipa Tech-X, a Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, s-a clasat pe locul 6, surclasând 74 de echipe, reușind astfel cea mai bună performanță a unei echipe din Ardeal la această competiție.
Echipa Colegiului Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare ROBOCORNS s-a situat pe locul III – secțiunea „Innovate Award”, iar cea a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, CLEVER CORE, a câștigat locul III la secțiunea „Motivated Award”, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
Toți membrii celor trei echipe sunt admiși ca studenți, pe locurile rezervate olimpicilor, la facultăți cu specializări tehnice din cadrul universităților din București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo