Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ROBOTICĂ – Demonstrație făcută de elevi la Consiliul Județean Maramureș

Publicat cu

pe

40 de specialiști care au înțeles că inovația este elementul vital al dezvoltării au făcut o vizită la Consiliul Judeţean Maramureş.

Specialiștii sunt elevi care au dus pasiunea pentru robotică spre excelență, performanță și rezultate remarcabile la First Tech Challenge România și First Lego League România. Sub îndrumarea celor opt mentori prezenți la întâlnire, elevii au făcut o demonstrație a roboților.

„Sunt foarte impresionat de tot ceea ce pot face acești copii și îi voi susține pe mai departe. Asta este una dintre datoriile noastre, a celor din administrație, să sprijinim demersurile educaționale. La nivelul județului am susținut excelența și activitățile extrașcolare în cei trei ani și jumătate de mandat. Asta înseamnă să venim cu soluții concrete în sprijinul acestor elevi, precum crearea unei tabere de robotică, asemănătoare celor 12 tabere pe care le-am organizat în vara anului 2023 sau găsirea unei surse de finanțare domeniului roboticii în vederea achiziționării materialelor și recuzitei specifice.
Sunt convins că mulți elevi maramureșeni sunt pasionați de robotică și de tot ce înseamnă tehnologie. Tocmai de aceea sunt și mai încrezător că noul Campus integrat pentru învățământ dual, proiect pentru care avem o finanțare de 28 milioane de euro, va deveni un adevărat incubator al inovației și al personalului bine pregătit pentru cererile actuale de pe piața muncii”, transmite Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Cei 40 de elevi fac parte din Clubul Robocorns din cadul Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, mentor profesor Teșileanu Laura; Clubul Tech-X din cadrul Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei, mentor profesor Hotea Cornelia, dedicate elevilor de liceu și din Clubul Omega Core din cadrul Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare, mentor profesor Contraș Diana, dedicat elevilor din ciclul gimnazial.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate