Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

ROMÂNIA – În 20 de ani vom avea o climă similară cu cea a Greciei

Publicat cu

pe

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a afirmat în cadrul Mesei Rotunde de Business și Investiții în România, un eveniment organizat de publicația britanică The Economist, că țara noastră înregistrează o pierdere anuală de 1.000 de hectare de teren arabil din cauza procesului de deșertificare din sudul țării, conform informațiilor furnizate de Digi24.

Fechet a descris experiența personală în sudul României, în județele Dolj și Mehedinți, unde a observat cu propriii săi ochi modul în care deșertul progresează și acaparează suprafața arabilă locală. El a evidențiat dificultatea în imaginarea modului în care comunitățile dependente de agricultură își desfășoară viața într-un mediu în care „Sahara Olteniei”, așa cum este numită regiunea, pierde anual 1.000 de hectare de teren arabil.

Ministrul Mediului a subliniat că acest fenomen poate fi contracarat numai prin inițiative rapide de împădurire, motiv pentru care o proporție semnificativă din bugetul alocat fondurilor de împădurire din cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR) va fi direcționată către sudul țării.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate