Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RUDOLF STAUDER – „Mina Băiuț va fi închisă și ecologizată”

Publicat cu

pe

Astăzi, s-a depus documentația pentru ecologizarea zonei Bloaja Avarii. Mina Băiuț va fi închisă și ecologizată, a anunțat Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș.

„Am luat măsuri de accelerare a acestui demers și am transmis memorandumuri către Ministerul Mediului și Secretariatului General al Guvernului, cu privire la situația îngrijorătoare din zona Bloaja Avarii, care este contaminată de tone de steril de flotație.
Vă este cunoscută starea alarmantă în care se află iazul de avarii Bloaja și iazul de decantare Leorda. În acest sens, Ministerul Economiei, Direcția Resurse Minerale, reprezentată de Cepromin SA, a depus solicitare pentru proiectul „Lucrări de închidere și ecologiste” – un proiect amplu care include mai multe etape.
Preocuparea noastră pentru mediul înconjurător și protejarea lui urmărește îmbunătățirea calității vieții și a resurselor naturale din Maramureș.
Mă bucură să văd cum eforturile mele se materializează în acțiuni concrete care ajută județul nostru să prospere”, a transmis prefectul Rudolf Stauder.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate