Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

RUGBY – Al patrulea transfer la CSM Știința Baia Mare

Publicat cu

pe

CSM Știința Baia Mare se întărește înaintea startului unui nou sezon al Ligii Naționale de Rugby. Echipa din Baia Mare a anunțat oficial al patrulea transfer cu o săptămână înaintea reluării Ligii Naționale de Rugby. Este vorba despre Danny Mokhoabane, jucător de origine sud-africană de 26 de ani, ce poate juca atât ca uvertură cât și ca fundaș.
„Născut la data de 13.12.1998 în Hoedspruit (Africa de Sud), un orășel din provincia Limpopo care se învecinează cu statul Mozambic. Hoedspruit este foarte cunoscut datorită faptului că in proximitatea sa, se află Parcul Național Kruger. Acesta este un parc național în Africa de Sud care se numără printre cele mai mari rezervații naturale de pe glob, făcându-l unul dintre cele mai importante obiective turistice ale țării cât și a continentului. Danny s-a apucat de rugby la vârsta de 8 ani la echipa Limpopo Bulls, un club satelit al renumitei francize Vodacom Blue Bulls (Currie Cup / prima ligă a campionatului sud-african). Acesta și-a petrecut cea mai mare parte a junioratului său la acest club jucând din 2011 până in 2017.
Cu Limpopo Bulls, sud-africanul a jucat in 2017 la categoria U20 a competiției Currie Cup, aflându-se totodată in stagiu de pregătire și cu generația U19 a celor de la Vodacom Bulls. În 2018 avea să schimbe tabăra dând curs ofertei celor de la Pumas, evoluând pentru aceștia încă un sezon cu generația U20 in Currie Cup. Anul 2019 îl aduce pe proaspăta achiziție a “zimbrilor” la Naka Bulls, tot un club satelit al celor de la Vodacom. Naka Bulls evoluează în competiția Carlton League a regiunii Blue Bulls. Sud-africanul a jucat pentru această formație până in 2023, avându-l coleg in perioada 2019-2021 și pe sud-africanul Kefentse Mahlo, actualul nostru jucător. De menționat este faptul că în anul 2023, Danny reușește să câștige cupa “Gold Cup”, cea mai importantă competiție din Africa de Sud rezervată echipelor non-universitare.
La finalul sezonului 2023, mijlocașul la deschidere decide să-și părăsească țara natală și să răspundă pozitiv ofertei celor de la Rugby Sao Miguel, o echipă din prima divizie a Portugaliei. A jucat la această echipă până în acest an când a decis că este momentul să devină “zimbru” cu acte in regulă”, anunță CSM Știința Baia Mare.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo