Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

RUGBY – CSM Știința Baia Mare s-a despărțit de trei georgieni și a transferat alți doi

Publicat cu

pe

Gruzinii Levan Papidze, Mate Dardzulidze și Luka Dvalishvili au părăsit în această vară echipa de rugby CSM Știința Baia Mare. Vicecampioana României la rugby a adus, însă alți doi georgieni la echipă.

După ce l-a prezentat pe Rati Qurasbediani (23 ani, pilier), gruparea băimăreană a anunțat și transferul lui Giorgi Menabde (FOTO), un jucător in vârstă de 24 de ani care evoluează atat ca taloner cât și pilier stânga.

„Tânărul jucător s-a născut la Batumi, al doilea cel mai mare oras din Georgia. Giorgi s-a apucat de rugby la vârsta de 12 ani sub comanda antrenorului Gocha Konelidze. Acesta și-a petrecut toată cariera la prestigiosul club RC Batumi (DIDI 10), unde a jucat nu mai putin de 12 ani (2012-2024). Cu acest club, gruzinul a reușit să câștige 2 titluri de campion național (2020 și 2022), dar și un titlu de vicecampion (2021).
Pe plan internațional, talonerul a participat la 2 Cupe Mondiale cu generația U20 (2018 – Franța și 2019 – Africa de Sud).
De asemenea, în anul 2022, Giorgi a jucat cu formația georgiană și in Rugby Europe Super Cup (a treia competiție europeană ca valoare). Pe atunci, competiția se afla abia la a doua ediție, echipa lui fiind chiar in aceeași grupă cu Lupii României.
In meciul retur al competiției când gruzinii s-au deplasat la București, Giorgi s-a aflat pe teren in acel meci pe care Lupii României au reușit să-l câștige la finalul celor 80 de minute (37-15), este prezentarea făcută noului jucător al echipei băimărene”, de reprezentanții clubului CSM Știința Baia Mare.
Marius CÎMPIAN

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo