Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

RUGBY – Franţa a deschis Cupa Mondială din Hexagon cu o victorie, 27-13 cu Noua Zeelandă

Publicat cu

pe

Selecţionata Franţei a învins reprezentativa Noii Zeelande cu scorul de 27-13 (9-8), vineri seara, pe Stade de France, în meciul inaugural al Cupei Mondiale de rugby găzduite de Hexagon între 8 septembrie şi 28 octombrie.

”Cocoşii” au fost dominaţi în prima repriză, chiar dacă au intrat la pauză cu avantaj minim, 9-8, însă au strălucit în partea secundă, luând o opţiune importantă pentru câştigarea grupei în faţa uneia dintre pretendentele la titlul mondial.

Francezii au fost conduşi cu 13-9 în debutul reprize secunde, dar au reuşit un eseu transformat, coroborat cu un cartonaş galben primit de neozeelandezul Will Jordan (min. 57), şi soarta partidei s-a schimbat.

Gazdele au marcat două eseuri, prin Damian Penaud (55) şi Melvyn Jaminet (78), primul transformat de Thomas Ramos (57), care a reuşit să fructifice şi cinci lovituri de pedeapsă (5, 20, 29, 65, 74).

Pentru All Blacks Mark Telea a înscris două încercări (2, 43), iar Richie Mo’unga a marcat dintr-o lovitură de penalitate (25).

Din Grupa A mai fac parte Namibia, Uruguay şi Italia. Primele două clasate se califică în sferturile de finală, precizează agerpres.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate