Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

RUGBY – România a debutat cu o victorie strânsă în Rugby Europe Championship 2024

Publicat cu

pe

Echipa națională de rugby a României a înregistrat o victorie solidă în meciul de debut din Grupa B a Rugby Europe Championship 2024, învingând Polonia cu scorul de 20-8 (17-3) la Gdynia, duminică seara.

În debutul său sub îndrumarea antrenorului francez David Gerard, echipa „Stejari” a controlat jocul în cea mai mare parte a timpului, reușind să marcheze trei eseuri prin Damian Strătilă (minutul 8), Alexandru Savin (minutul 18) și Tevita Manumua (minutul 34). Cu toate acestea, România nu a reușit să obțină punctul bonus ofensiv, deși au dominat repriza secundă. Tudor Boldor a contribuit la scor cu o transformare (minutul 35) și o lovitură de pedeapsă reușită (minutul 64).

Gazdele au reușit să înscrie un eseu prin Jordan Tebbat (minutul 72), iar Wojciech Piotrowicz (minutul 13) a marcat dintr-o lovitură de pedeapsă.

În altă parte a Grupei B, Belgia a produs o surpriză sâmbătă, învingând Portugalia cu 10-6. În continuare, „Stejarii” vor disputa două meciuri acasă, întâlnind Belgia pe 10 februarie și Portugalia pe 17 februarie.

Dupa etapa grupelor, vor urma semifinalele programate pentru weekendul 2-3 martie, iar finalele vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A a competiției se află echipele Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

Actualitate

YHP Logo