POLITICA
RUSIA – Cine sunt oligarhii și oamenii de afaceri de pe listele de sancțiuni
Publicat cu
3 ani in urmape
De
ionel.24newsMarii oligarhi ai Rusiei au fost incluși pe lista neagră de către guvernele occidentale, începând de săptămâna trecută, ca răzbunare la invazia Ucrainei.
Iată liderii de afaceri ruși desemnați până acum în Marea Britanie, SUA și UE, potrivit The Guardian. Pe listă sunt incluse persoane sancționate în ultimele zile, iar altele au fost adăugate în ultimii ani ca represalii pentru alte dispute cu Rusia.
Denis Bortnikov
Vicepreședintele VTB, a doua cea mai mare bancă a Rusiei, este fiul lui Alexander Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate, succesorul KGB.
Petr Fradkov
Președintele și directorul executiv al Promsvyazbank este, de asemenea, fiul lui Mihail Fradkov, fost prim-ministru al Rusiei și fost director al Serviciului rus de informații externe.
Elena Georgieva
Președintele Novikombank, o subsidiară a importantei afaceri de apărare susținute de stat, Rostec.
Boris Rotenberg
Un coproprietar al SMP Bank, care este legat de firma de energie Gazprom, el este descris ca având „legături personale strânse” cu Putin, un prieten încă din copilărie, când s-au antrenat împreună la judo.
Igor Rotenberg
Un nepot al lui Boris care are, de asemenea, legături strânse cu Putin. El controlează afacerile de transport și a fost, de asemenea, legat de Gazprom.
Kirill Shamalov
La 39 de ani, este cel mai tânăr miliardar al Rusiei și fostul ginere al lui Putin. Fiul lui Nikolai Shamalov, un acționar majoritar al băncii Rossiya, și-a făcut banii din petrochimie și este acționar și director al companiei petrochimice Sibur.
Igor Shuvalov
Deține două apartamente de lux în centrul Londrei, în valoare de aproximativ 11 milioane de lire sterline. El este șeful Vnesheconombank, care a fost o sursă cheie de finanțare pentru prioritățile Kremlinului. El se confruntă cu înghețarea totală a activelor și interdicția de călătorie și niciun cetățean sau business britanic nu poate face afaceri cu el.
Yuri Slyusar
Șeful United Aircraft Corporation, un furnizor major al armatei Rusiei și o figură cheie în sectorul său de apărare.
Gennady Timchenko
Prietenul miliardar al lui Putin, în vârstă de 69 de ani, deține firma de investiții private Volga Group, care deține participații în energie, transport, infrastructură și servicii financiare.
Alisher Usmanov
Un oligarh rus de top, el a avut interese semnificative în cluburile de fotbal engleze – în 2018 și-a vândut pachetul de acțiuni la Arsenal, în timp ce miercuri Everton a decis să suspende toate contractele de sponsorizare cu compania sa USM Holdings. Usmanov deține un portofoliu generos de proprietăți în Marea Britanie, este acționar al grupului de minereu de fier și oțel Metalloinvest și operează, de asemenea, în sectoarele media și internet.
Vladimir Bogdanov
Director general și vicepreședinte al consiliului de administrație la Surgutneftegas, o companie petrolieră care operează în Rusia. El a fost supus sancțiunilor din Marea Britanie din 2018.
Oleg Deripaska
Fondatorul Basic Element, unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Rusia, el a fost, de asemenea, supus sancțiunilor americane din 2018, mișcare pe care a contestat-o prin acțiuni legale. A fost președintele companiei energetice ruse EN+ Group și până în 2018 a condus United Company RUSAL, a doua cea mai mare companie de aluminiu din lume.
Serghei Chemezo
Este directorul executiv al companiei majore de apărare susținută de stat rus, Rostec.
Serghei Ivanov
Directorul executiv al companiei ruse de minerit de diamante Alrosa și membru al consiliului de administrație al Gazprombank, el este fiul lui Serghei Borisovici Ivanov, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin și fost șef de personal al biroului executiv prezidențial.
Suleiman Kerimov
Economist calificat, oligarhul miliardar reprezintă și Republica Daghestan în Consiliul Federației Ruse, sau în Senat. Se crede că el are un pachet mare de acțiuni în cel mai mare producător de aur din Rusia, Polyus.
Andrey Kostin
Președintele VTB, deținută de stat, și membru al consiliului suprem al partidului politic Rusia Unită.
Vladimir Kiriyenko
Directorul executiv al VK Group, compania-mamă a celei mai mari platforme de socializare din Rusia, VKontakte, SUA impusese deja sancțiuni împotriva tatălui său, Serghei Kiriyenko, care este primul adjunct al șefului de personal al biroului prezidențial și despre care se spune că este cel „curatorul politicii interne” al lui Putin.
Alexei Miller
Conduce comitetul de conducere al Gazprom.
Andrey Patrushev
El a ocupat funcții de conducere la Gazprom Neft, o subsidiară a companiei petroliere de stat, și este angajat în sectorul energetic al Rusiei. Este fiul lui Nikolai Patrushev, secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, care a intrat sub sancțiunile SUA în februarie.
Yevgeny Prigozhin
Supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza afacerii cu restaurante prin care și-a făcut avere, interesele lui Prigozhin includ acum o faimoasă „fabrică de troli” pe internet din Sankt Petersburg, cunoscută sub numele de Agenția de Cercetare pe Internet.
Andrey Puchkov
Un director de rang înalt al băncii VTB.
Arkady Rotenberg
Tatăl lui Igor Rotenberg și fratele lui Boris, el îl cunoaște pe Putin încă din copilărie. Cu Boris, a fost coproprietar al Stroygazmontazh, cea mai mare companie de construcții pentru conducte de gaz și linii de alimentare cu energie electrică din Rusia. I-au fost impuse sancțiuni în martie 2014.
Igor Sechin
Președintele și președintele consiliului de administrație al Rosneft, principala companie petrolieră din Rusia și una dintre cele mai mari companii petroliere cotate la bursă din lume. A fost viceprim-ministru al Rusiei din 2008 până în 2012.
Ivan Sechin
Fiul lui Igor Sechin, este directorul executiv al Rosneft.
Andrei Skoch
Magnatul miliardar rus al oțelului este membru al Dumei de Stat din 1999 și reprezintă partidul Rusia Unită.
Yuri Soloviev
Un director de rang înalt al VTB Bank.
Nikolay Tokarev
Directorul executiv al Transneft, o mare companie rusă de petrol și gaze.
Alexander Aleksandrovich Vedyakhin
Primul vicepreședinte al consiliului executiv al Sberbank, deținută majoritar de stat, cel mai mare creditor din Rusia.
Viktor Vekselberg
Miliardarul rus născut în Ucraina este proprietarul și președintele Renova Group, un conglomerat rus.
De asemenea, sancționați
La fel ca Marea Britanie, SUA i-au sancționat și pe Denis Bortnikov, Petr Fradkov, Boris Rotenberg, Kirill Shamalov, Igor Shuvalov, Gennady Timchenko și Alisher Usmanov.
Petr Aven
Acționar majoritar al Alfa-Bank, cea mai mare bancă comercială din Rusia (n.r. nu are nicio legătură cu Alpha Bank România, care este grecească), este și membru al consiliului de administrație al afacerii de investiții, LetterOne Group (L1).
Mikhail Fridman
Omul de afaceri rus născut în Ucraina este co-fondator al LetterOne și, de asemenea, a co-fondat Alfa-Group (n.r. nu are nicio legătură cu Alpha Bank Group, care este grecesc), unul dintre cele mai mari grupuri de investiții private din Rusia.
Dmitri Grigorenko
Viceprim-ministrul și șeful personalului guvernamental, prezidează și consiliul de supraveghere al băncii VTB. În calitate de fost director al serviciului fiscal rus, el a înființat un nou sistem fiscal în peninsula Crimeea a Ucrainei după anexarea acestuia.
Konstantin Knyrik
A spus de UE că este un activist pro-rus care conduce MediaGroup News Front Ltd, un site de știri înregistrat în Crimeea anexată ilegal, el este și șeful diviziei din Crimeea a partidului pro-Kremlin Rodina.
Modest Kolerov
Cofondatorul și redactorul șef al portalului Regnum, despre care UE spune că l-a folosit „pentru a răspândi narațiuni propagandistice agresive și părtinitoare împotriva Ucrainei și pentru a promova o atitudine pozitivă față de anexarea Crimeei și acțiunile separatiștilor din Donbas. El a descris adesea Ucraina ca fiind o țară fascistă sau neo-nazistă.”
Alexei Morda
a fost cel mai bogat om din Rusia, este un prieten apropiat al lui Putin, deține o treime din cel mai mare operator de turism din Europa, TUI și este cel mai mare acționar al acestuia. El este președintele firmei de investiții private Severgroup.
Alexander Ponomarenko
și-a făcut avere în domeniul bancar, porturi maritime, imobiliare comerciale și construcții de aeroporturi, este președintele consiliului de administrație al aeroportului Sheremetyevo din Moscova.
Violetta Prigozhina
Mama lui Yevgeny Prigozhin și proprietara Concord Management and Consulting LLC, care aparține grupului Concord, fondat și deținut până în 2019 de fiul ei.
Soția lui Lyubov Prigozhina
Prigozhin și proprietarul Agat LLC, o subsidiară a Concord Management and Consulting LLC.
Maxim Reshetnikov
Ministrul dezvoltării economice și membru al consiliului de supraveghere al băncii VTB.
Serghei Roldugin
Fost violoncelist principal al orchestrei Teatrului de Operă Kirov, el este nașul fiicei celei mai mari a lui Putin, Maria. Descris de UE drept „parte a schemei financiare a rețelei lui Putin”.
De asemenea, sancționati
Ca și Marea Britanie și SUA, UE i-a sancționat și pe Denis Bortnikov, Petr Fradkov, Igor Shuvalov, Ghenady Timchenko și Alisher Usmanov. De asemenea, a impus sancțiuni persoanelor care tocmai au fost lovite de SUA, inclusiv Andrey Kostin, Yevgeny Prigozhin, Igor Sechin și Nikolay Tokarev.
Similar
SONDAJ – Cât mai sunt dispuși ucrainenii să îndure războiul cu Rusia?
RĂZBOI – SUA avertizează că peste zece mii de soldați nord-coreeeni au fost desfășurați în Rusia
RĂZBOI – Putin și-a enervat cel mai important aliat prin implicarea trupelor nord-coreene
ECONOMIE – Rusia a preluat președinția BRICS
RĂZBOI – Serviciile secrete ucrainene au lovit cu drone, sâmbătă noaptea, una dintre cele mai mari fabrici rusești de muniții, aflată la est de Moscova
ÎN VECINI – Serbia anunţă că îşi consolidează cooperarea în materie de securitate cu Rusia
ECONOMIC – Piața așteaptă decizia BNR
Președintele Gabriel Zetea a condus prima ședință a noului Consiliu Județean
Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș: O Românie prosperă și sigură este angajamentul PNL pentru familie, comunitate și țară
CLIMĂ – Serviciul European Copernicus prognozează că 2024 va fi cel mai cald an înregistrat vreodată
Trei noi ocupații recunoscute oficial în România
Vezi ce efecte negative au antibioticele si paracetamolul
Destinatii de vacanta: Creta – Cele mai frumoase locuri de pe Insula lui Zeus
SPITALUL MUNICIPAL SIGHETU MARMAȚIEI – Programări online pentru consultații
Telefonul de 200 lei preferat de interlopi şi urât de poliţişti. Şi Cherecheș îl avea la el când a fugit
Apa structurata, apa energizata, apa vie: Invata acum pasii necesari ca sa te simti mai sanatos si mai energic in 30 de zile!
ÎNOT MASTERS – Băimăreanul Ioan Ștefan Gherghel, campion european la 100 m fluture
CM ÎNOT – David Popovici, nou record mondial de juniori la 200 m liber
SCHIMBĂRI ÎN EDUCAȚIE – Fără teze obligatorii și medii semestriale
VIDEO – Băimăreanul Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu), decisiv în victoria cu „U” BT Cluj
R. STAUDER (prefect Maramureș) – „Împreună cu structurile MAI monitorizăm activitățile care implică siguranța cetățenilor veniți din țara vecină” (VIDEO)
Actualitate
- Fără categorie13 ani in urma
Vezi ce efecte negative au antibioticele si paracetamolul
- Uncategorized12 ani in urma
Destinatii de vacanta: Creta – Cele mai frumoase locuri de pe Insula lui Zeus
- SANATATE2 ani in urma
SPITALUL MUNICIPAL SIGHETU MARMAȚIEI – Programări online pentru consultații
- ACTUALITATE11 luni in urma
Telefonul de 200 lei preferat de interlopi şi urât de poliţişti. Şi Cherecheș îl avea la el când a fugit
- Fără categorie14 ani in urma
Apa structurata, apa energizata, apa vie: Invata acum pasii necesari ca sa te simti mai sanatos si mai energic in 30 de zile!
- ACTUALITATE2 ani in urma
SCHIMBĂRI ÎN EDUCAȚIE – Fără teze obligatorii și medii semestriale
- SPORT2 ani in urma
CM ÎNOT – David Popovici, nou record mondial de juniori la 200 m liber
- SPORT2 ani in urma
ÎNOT MASTERS – Băimăreanul Ioan Ștefan Gherghel, campion european la 100 m fluture