Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

SĂ FIM ATENȚI! – Un nou virus mortal pune în pericol omenirea pentru prima dată în istorie

Publicat cu

pe

Pentru prima dată în istorie, există focare distincte simultane ale virusului Marburg, un agent patogen extrem de periculos, strâns înrudit cu virusul Ebola. Virusul provoacă hemoragii ce omoară până la 85% dintre persoanele infectateste endemic la lilieci și se răspândește prin contact direct între animale și oameni, și între oameni și oameni, scrie The Daily Beast.

Au existat 15 focare de Marburg de când oamenii de știință au identificat virusul, în 1967. Dar acestea sunt din ce în ce mai frecvente pe măsură ce populația umană crește în regiunile în care trăiesc și gazdele animale ale virusului. Focarele care se suprapun acum sunt în Guineea Ecuatorială și Tanzania, informează ziare.com.

Mai există o problemă atipică când vine vorba de virusul Marburg: nu există vaccin pentru acesta. Focarele sale încep atât de brusc, ucid atât de temeinic și se termină atât de repede, încât nu a existat niciodată timp pentru a efectua teste pe scară largă pe oameni ale unui vaccin candidat. ”Nu dispunem de date de la testele pe oameni. Și nu există o modalitate ușoară de a rezolva această problemă” a declarat pentru The Daily Beast Brian Garibaldi, directorul unității de biocontaminare Johns Hopkins din Maryland.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate