Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

SALARIUL MINIM UE – În Spania crește, în Italia și în alte cinci țări din UE nu există

Publicat cu

pe

Salariul minim în Spania va crește la 1.134 de euro brut în următoarele 14 luni, după încheierea unui acord de creștere cu 5% între Ministerul Muncii și sindicatele UGT și CCOO. Euronews relatează că antreprenorii nu au semnat încă acest acord, conform informațiilor furnizate de Rador Radio România.

Aproximativ 2,5 milioane de muncitori vor beneficia de această creștere, care va avea efecte retroactive începând din 1 ianuarie 2024. Salariul mediu în Spania a înregistrat o creștere semnificativă de 54% din 2018, când era de 736 de euro. În 2022, acesta a depășit pragul de 1.000 de euro, iar anul trecut, într-un context de inflație ridicată, a înregistrat o creștere de 8%, ajungând la 1.080 de euro.

În Uniunea Europeană, salariul minim a fost introdus în 21 din cele 27 de țări membre, excepțiile fiind Italia, Finlanda, Danemarca, Austria, Suedia și Cipru. Este important de menționat că salariul minim orar nu trebuie confundat cu venitul minim, care vizează asigurarea unei remunerații minime pentru cetățeni, inclusiv cei fără loc de muncă, în situații de dificultate dovedită.

Actualitate

YHP Logo