Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SALVAMONT MARAMUREȘ – Poveste emoționantă cu final fericit

Publicat cu

pe

Poveste emoționantă în care au fost implicați salvamontiștii maramureșeni. Ieri, la ora 14:30,aceștia au fost solicitați la pârtia Superski, Cavnic la un accident.
„Ajunși la baza pârtiei, spre mirarea noastră, așa zisul accidentat era de fapt, o domnisoara, in varsta de 16 ani, Ionela, victima unei nefericite situatii din data de 14 februarie 2024 petrecuta la pârtia Roata.
Atunci, in data de 14 Februarie 2024 la cateva secunde dupa ce s-a prabusit inconstienta pe partie, salvatorii montani au ajuns la ea si au inceput manevrele pentru acordarea primului ajutor. A fost o lupta contracronometru pentru salvarea ei si mentinerea ei in viata, la aceasta lupta contribuind inclusiv doctori aflati pe partie, in concediu, oameni pe care nu ii cunosteam dar, care nu au sovait niciun moment in a ne sprijini si a-si oferi ajutorul pentru salvarea Ionelei si ulterior, echipajele medicale SMURD Baia Mare condusi de Dr Dacian Juca care de la partia de schi si pana la unitatea medicala din Baia Mare au fost ingerii ei pazitori.
Fetita a fost stabilizata la baza partiei si in coma fiind, a fost transportata la Spitalul Judetean Baia Mare unde diagnosticul a fost unul crunt, incredibil….fetita era de fapt in soc anafilactic. Era in soc dat de un chist hidatic la nivelul ficatului, care s-a rupt in timp ce facea efort, ulterior fetita cazând ca secerata. Nici vorba de trauma, nici vorba de accident la schi ci un nenorocit de parazit care i-a facut acest chist plin cu toxine si care cand s-a spart din cauza efortului depus pe partie a bagat-o direct in soc. Conform specialistilor, in mod normal aceste cazuri sunt extrem de rare si duc direct la deces cand se rup…
Ieri, 7 Martie 2024, o zi premergatoare celei mai frumoase zile din an , 8 Martie, ziua mamei, ziua femeii, este ziua in care Ionela a fost externată din spital. Este bine, zambeste si cel mai important este alaturi de parintii ei.
Fetita a ținut morțiș, în drumul spre casă, sa vina sa ne mulțumească întregii echipe Salvamont Maramureș pentru promptitudinea in salvarea ei si grija cu care fiecare din noi cei prezenti am tratat-o.
Ei bine, gestul asta ne-a lasat fara cuvinte, cu gurile cascate si cu ochii in lacrimi. Gestul ne-a facut sa ne plecam capetele de emotie, fiecare din noi avand un nod in gât. Fiindca noi nu prea suntem obisnuiti cu astfel de gesturi. Fiindca noi consideram absolut normal tot ceea ce facem zi de zi….de multi ani incoace. Fiindca asta inseamna ca ne facem datoria.
Fetita in inocenta ei ne-a pupat și îmbrățișat si putem afirma cu siguranta ca de astazi va rămâne prietena noastră pentru totdeauna!”, transmit reprezentanții Salvamont Maramureș.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo