Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SALVAT – Tânăr ucrainean în hipotermie, recuperat din Munţii Maramureşului

Publicat cu

pe

În timpul nopții de miercuri spre joi, un tânăr ucrainean care a traversat granița în România prin Munții Maramureșului a fost găsit și salvat de polițiștii de frontieră și salvamontiștii cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, potrivit informațiilor furnizate de directorul său, Dan Benga.

„Cetățeanul ucrainean în vârstă de 22 de ani a fost recuperat. I s-a acordat primul ajutor, fiind într-o ușoară hipotermie și epuizat după trei zile în munți, și a fost predat echipajului medical care a venit în sprijin. Operațiunea s-a încheiat în primele ore ale dimineții de azi”, a declarat Dan Benga.

Potrivit sursei citate, tânărul ucrainean a fost găsit în zona Vârfului Farcău, la o altitudine de 1.700 de metri, în Munții Maramureșului, după ce a cerut ajutor prin apelarea numărului de urgență 112.

La operațiunea de căutare și salvare au participat și polițiștii de frontieră din sectorul Poienile de Sub Munte al ITPF Sighetu Marmației. Echipa implicată în salvare a inclus trei salvatori montani și o ambulanță Salvamont.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate