Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

SANCȚIUNE DE LA UE – Ungaria trebuie să plătească o amendă de 200 de milioane de euro

Publicat cu

pe

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat joi Ungaria pentru că nu a respectat decizia Uniunii Europene (UE) în domeniul azilului, scrie Reuters.

Ungaria va trebui să plătească o amendă de 200 de milioane de euro pentru că nu a pus în aplicare schimbările în politica sa de gestionare a migranților și a solicitanților de azil la frontieră, a anunțat joi instanța supremă a UE.

Budapesta, care a refuzat anterior să pună în aplicare hotărârea instanței din 2020, va trebui, de asemenea, să plătească o amendă zilnică de un milion de euro până când va implementa în totalitate măsurile.

Potrivit hotnews.ro, în verdictul său, Curtea Europeană de Justiție a declarat că Ungaria nu a luat măsuri „pentru a se conforma hotărârii din 2020 în ceea ce privește dreptul solicitanților de protecție internațională de a rămâne în Ungaria în așteptarea unei decizii finale cu privire la recursul lor împotriva respingerii cererii lor și la îndepărtarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate