Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

ȘANSĂ RATATĂ – CS Minaur n-a putut învinge FK Csikszereda. S-a încurcat și Metaloglobus

Publicat cu

pe

Șansă mare irosită de CS Minaur de a egala în clasament pe Metaloglobus București, echipă cu care se luptă pentru locul 5 în Grupa A din play-out-ul ligii 2, care duce la barajul pentru evitarea retrogradării. Echipa bucureștenă are în continuare un avantaj de două puncte față de formația băimăreană.

CS Minaur nu a reușit să obțină decât un punct pe teren propriu cu FK Csikszereda în etapa a patra, la capătul unui meci în care a evoluat crispat, miza jocului punându-și amprenta pe evoluția fotbaliștilor antrenați de Vasile Miriuță.

Prima repriză a fost săracă în ocazii de poartă. Băimărenii au intrat totuși în avantaj la pauzăm după ce căpitanul John Mondragon a înscris cu capul, de la 10 metri, în urma cornerului executat de Sergiu Ciocan (min. 41). Golul a fost prefațat de marea ocazie a lui Viorel Chinde, care a șuta din voleu, puțin pe lângă bara din dreapta a porții apărate de Gyenge (min. 39).

În repriza a doua oaspeții au fost mai insistenți în atac și Raul Avram a respins în extremis, în corner, minge lobată de Lorant Kovacs. Egalarea s-a produs tot în urma unui corner. Mingea centrată în careu a fost trimisă cu capul în bara transversală de oaspeți a revenit în teren și Richard Jelena a înscris, tot cu capul, de la 8 metri (min. 57). Până la final, băimărenii au ratat două șanse mari de a obține victoria prin Alexandru Dandea (min. 81), care a trimis mingea cu capul în bara transversală, și Florin Chitaș (min. 88), care a șutat din interiorul careului milimetric pe lîngă bara din stânga a formației oaspete.

În aceeași rundă, Metaloglobus a remizat și ea pe teren propriu. Pentru a fi sigură că prinde locul de baraj, Minaur trebuie să câștige ultimele trei meciuri, iar Metaloglobus să piardă un joc. În caz unei eventuale egalități de puncte între CS Minaur și Metaloglobus, echipa bucureșteană va fi avantajată, deoarece a intrat cu mai multe puncte în play-out.

CS Minaur – FK Csikszereda 1-1 (1-0). Au marcat Mondragon (min. 41) / Jelena (min. 57)

Minaur Baia Mare: R. Avram – R. Lazăr, Al. Stoian, Mondragon (cpt.), Dandea, Gneba, Ciocan, Ivanovici, Chinde, Raph. Stănescu, Jarovic. Rezerve: Băilă – Cin, D. Matei, Ct. Alexe, Rotar, Horj, Donca, Chitaș, Văsălie. Antrenor: Vasile Miriuță

FK Csikszereda: Gyenge – M. Kovacs, Kelemen (cpt.), Eperjesi – Romeo, Csuros, Panos, Gal-Andrezly – Gherali, L. Kovacs – Jelena. Antrenor: Robert Ilyeș

Rezultatele etapei a IV-a

CSM Slatina – a stat
Politehnica Timișoara – CS Comunal Șelimbăr 0-1 (0-1)
Metaloglobus București – Unirea Slobozia 3-3 (1-1)
Minaur Baia Mare – FK Miercurea Ciuc 1-1 (1-0)

Clasament Grupa A
1. CS Comunal Șelimbăr – 33 (3j)
2. Unirea Slobozia – 33 puncte (4j)
3. FK Miercurea Ciuc – 33 (4j)
4. CSM Slatina – 28 (3j)
5. Metaloglobus București – 23 (3j)
6. Minaur Baia Mare – 21 (3j)
7. Politehnica Timișoara – 19 (2j)

Etapa V (22 aprilie)

FK Miercurea Ciuc – stă
Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare
CS Comunal Șelimbăr – Metaloglobus București
CSM Slatina – Politehnica Timișoara

Etapa VI (30 aprilie)

Politehnica Timișoara – stă
Metaloglobus București – CSM Slatina
Minaur Baia Mare – CS Comunal Șelimbăr
FK Miercurea Ciuc – Unirea Slobozia

Etapa VII (7 mai)

Unirea Slobozia – stă
CS Comunal Șelimbăr – FK Miercurea Ciuc
CSM Slatina – Minaur Baia Mare
Politehnica Timișoara – Metaloglobus București

Ultimele două echipe retrogradează direct, în timp ce ocupanta locului 5 va juca cu echipa de pe aceeași poziție din Grupa B în barajul pentru evitarea retrogradării. În caz unei eventuale egalități de puncte între CS Minaur și Metaloglobus, echipa bucureșteană va fi avantajată, deoarece a intrat cu mai multe puncte în play-out.

Actualitate

YHP Logo