Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

SCANDAL ÎN PNL – Florin Cîțu: Sunt dezamăgit de această situație

Publicat cu

pe

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că este „dezamăgit” de cererea liderilor liberali din țară de a se convoca o ședință a Consiliului Național pentru a schimba conducerea partidului. Aceștia doresc să se organizeze un congres în partid. Cîțu a spus că a convocat o ședință a Biroului Executiv pentru sâmbătă, ora 12:00, unde va „anunţa mai multe lucruri”.

„Am convocat un BEX mâine (sâmbătă – n.red.) la ora 12:00, cu prezență fizică, unde voi anunța mai multe lucruri. Este regula în PNL”, a spus, vineri, la sediul PNL, Florin Cîțu.

Într-o ședință a Biroului Executiv Național convocată vineri de tabăra anti-Cîțu, 45 de lideri PNL au decis organizarea unui Consiliu Național duminică unde va fi stabilită data Congresului extraordinar pentru schimbarea lui Florin Cîțu.

„Cât voi rămâne în PNL, voi respecta regulile. Ședința nu a fost convocată de secretarul general. Cererile de convocare a BEx sunt adresate președintelui PNL și am convocat BEx”.

Întrebat dacă va demisiona din fruntea PNL, Florin Cîțu a declarat: „Am tot discutat cu președinții de filiale despre multe care n-aveau legătură cu PNL. Am fost vocal și voi rămâne împotriva unor măsuri populiste care vor pune în pericol stabilitatea financiară a României. Dobânzi, inflația, șomaj. Sunt lucruri care puteau fi făcute mai bine.

Un alt motiv care a fost invocat a fost Programul Anghel Saligny. Să invoci că aș fi fost împotriva adoptării este bizar. Este implementat de Guvern, nu de PNL.

Am comunicat public și cu toată lumea. Românii simt cei 10% din inflație. Sunt dezamăgit de această situație, pentru că sunt oameni cu care am pornit la drum. Mă întorc acasă fără să avem o discuție.

Este o situatie pe care greu o explic, multe situații au legătură cu guvernarea, nu cu PNL”, a afirmat Cîțu.

În ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, șeful Senatului spune că are o „relație bună”.

„Am discutat cu el și din SUA și de aici. Nu se implică în problemele de partid. I-a fost invocat numele când strângeau semnăturile convocării pentru a da greutate”, a mai spus acesta.

Florin Cîțu a precizat că nu își va da demisia din PNL, precizează Digi24.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo