Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

ȘCOALĂ – Înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 11 aprilie

Publicat cu

pe

Înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 11 aprilie 2022 și țin până la data de 10 mai, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. În perioada menționată anterior, părinții vor completa cererea-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Pe 28 martie se afișează circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.

30 martie – 8 aprilie 2022: Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar.

11 aprilie – 10 mai 2022: Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor;

Depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe proprie răspundere și a documentelor necesare în copie simplă; Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică.

27 mai 2022: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

Actualitate

YHP Logo