Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

SCUMP – Carnea de porc românească, cea mai scumpă din UE

Publicat cu

pe

În primele zile ale anului 2024, o carcasă de porc s-a comercializat în fermele statelor europene la prețul de 210,3 euro/100 de kilograme, înregistrând o scădere de 0,9% față de media din ultima lună în țările din blocul comunitar și o reducere de 0,5% în comparație cu prețurile din ultima săptămână din 2023, conform datelor publicate de Comisia Europeană.

Cu toate acestea, prețul mediu în magazine în anul 2024 a înregistrat o creștere de 2,7% față de aceeași perioadă a anului precedent, chiar dacă costul unei carcase achiziționate direct de la producător a înregistrat o diminuare. În ceea ce privește categoriile de produse, cea mai semnificativă creștere de preț s-a înregistrat la carcasele de tip E, cu un conținut de țesut muscular cuprins între 55% și 60%.

Această categorie de produs alimentar a înregistrat o creștere de 3% în doar câteva zile comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023, atingând un preț de 209,5 euro pe suta de kilograme, conform informațiilor furnizate de Adevărul.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate