Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

SCUMPIRI – Ciocolata s-ar putea scumpi și mai mult, pe fondul riscurilor legate de recolta de cacao din Africa

Publicat cu

pe

Ciocolata riscă să se scumpească şi mai mult dacă noua recolta de boabe de cacao a ţărilor din Africa de Vest va fi una dezamăgitoare, transmite platforma Bloomberg.

Cotaţiile la cacao au crescut cu 47% în ultimul an pe fondul temerilor că evoluţiile meteo nefavorabile ar putea afecta recoltele din Coasta de Fildeş şi Ghana, care sunt responsabile pentru două treimi din livrările mondiale de boabe de cacao. Iar fenomenul meteo El Nino ar putea agrava şi mai mult lucrurile, astfel că analiştii se aşteaptă la un al treilea an de deficit global de aprovizionare pentru noul sezon care tocmai a început.

Asta înseamnă că inflaţia de la rafturile cu dulciuri ar putea să persiste chiar dacă, la nivel general, presiunile la adresa costurilor produselor alimentare se reduc. Marii producători de ciocolată, precum Hershey Co. şi Lindt & Spruengli AG, au avertizat deja că există posibilitatea unor noi majorări de preţuri şi există semnale că preţurile mai mari afectează cererea din Europa şi până în Asia.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate