Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

SCUMPIRI – Netflix ar putea mări tarifele abonamentelor sale

Publicat cu

pe

Succesul măsurilor Netflix de combatere a partajării parolelor a sporit probabil numărul de abonați cu aproximativ 6 milioane în trimestrul al treilea, iar pionierul streamingului este așteptat să pregătească terenul pentru creșterea tarifelor, atunci când va raporta câștigurile miercuri, transmite Reuters.

Singurul streamer major profitabil, Netflix a rezistat să se alăture rivalilor precum Walt Disney în creșterea prețurilor abonamentelor fără reclame în acest an și, în schimb, a limitat partajarea parolelor în afara gospodăriilor, pentru a obține acces la cei peste 100 de milioane de telespectatori care folosesc serviciul său fără a se abona

”Netflix seamănă acum foarte mult cu o companie de utilități, pe multe piețe. Provocarea de a fi etichetată ca o companie de utilități este modul în care o companie în curs de maturizare continuă să găsească creștere”, au spus analiștii de la Bernstein. Compania ar putea crește prețurile după încheierea grevei actorilor de la Hollywood, a relatat un articol la începutul lunii octombrie. La cinci luni după ce a convocat o grevă care a aruncat Hollywood-ul în frământări, Writers Guild of America (WGA) a aprobat săptămâna trecută un nou contract cu marile studiouri.

Netflix, cu toate acestea, a rezistat bine grevei, datorită prezenței sale internaționale mai mari și a listei de conținut puternice. După un început lent pentru planul de abonament cu reclame lansat anul trecut, analiștii au spus că se așteaptă că Netflix va crește prețurile opțiunilor sale fără reclame în lunile următoare, pentru a împinge mai mulți abonați la celălalt nivel, unde reclamele ajută la obținerea de venituri mai mari per utilizator.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate