Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SEINI – Daniela Pop, de la îngrijitoare la nota 10 la Titularizare

Publicat cu

pe

Una dintre cele 74 de note de 10 la concursul național de angajare în învățământ, cunoscut drept Titularizare, a fost obținută de Daniela Pop din localitatea Seini, județul Maramureș, potrivit rezultatelor publicate marți de Ministerul Educației. În vârstă de 50 de ani, aceasta poate fi un exemplu pentru felul în care s-a adaptat și a decis să-și schimbe cariera printr-un efort de învățare permanent.

„A fost contabilă, meserie pe care a dobândit-o după prima facultate, absolvită la 22 de ani. În urmă cu câțiva ani s-a angajat îngrijitoare cu o jumătate de normă la grădinița din Seini, iar acum 3 ani s-a apucat de a doua facultate. A făcut Științele educației la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad – extensia Baia Mare, și a obținut specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar pe care a terminat-o cu media de absolvire 10”, scrie Edupedu.ro.

În ultimii doi ani de facultate a făcut și practică, a lucrat și ca profesor suplinitor, adică pe perioadă determinată, în învățământ. După ce a susținut licența, pe care a luat-o cu nota maximă, a urmat proba scrisă de la titularizare. Nota 10 luată acum, cea mai mare din județul Maramureș pe acest tip de post, îi asigură, teoretic, un post de titular, adică un post care are viabilitate mai mare de 4 ani, pentru învățământul preșcolar.

Daniela Pop spune că va trebui să facă naveta zi de zi, la Baia Mare, 25 de kilometri de la Seini, pentru că acolo este un post titularizabil.

Citește în continuare interviul acordat de Daniela Pop pentru Edupedu.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo