Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

Senatorul Țâgârlaș face eforturi pentru pentru a pune capăt nedreptăților create pensionarilor din minerit și siderurgie

Publicat cu

pe

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, face eforturi pentru a pune capăt nedreptăților create pensionarilor din minerit și siderurgie de noul proiect de lege privind sistemul de pensii.

”Împreună cu colegii din PNL fac eforturi în Senat pentru a pune capăt nedreptăților create pensionarilor din minerit și siderurgie de noul proiect de lege privind sistemul de pensii. Nu putem vorbi de echilibru dacă noua lege dezavantajează sute de mii de pensionari care au muncit în condiții deosebit de grele, iar situația necesită intervenții urgente din partea noastră pe toate planurile posibile.

Împreună cu senatorii PNL, Daniel Fenechiu și Virgil Guran, am depus un amendament la proiectul de lege privind adoptarea OUG 89/2024 privind unele măsuri pentru desfășurarea activităților integrate aferente emiterii și transmiterii deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii, amendament prin care se menționează că în cazul persoanelor care au realizat stagiul de cotizare complet, în condițiile prevăzute la art 28 (alin 1), majorarea anuală a pensiei, începând cu ianuarie 2025, se va face pornind de la pensia aflată în plată la momentul recalculării pensiilor conform prezentei legi.

De asemenea, a fost depus la Biroul Permanent al Senatului un proiect de lege inițiat de parlamentarii liberali din Maramureș, cu susținerea altor colegi parlamentari din PNL, privind modificarea Legii 360 din 2023 privind sistemul public de pensii, prin care care se repară inechitățile rezultate în urma aplicării noii legi a pensiilor. Îmi doresc să reușim să eliminăm această nedreptate în actuala sesiune parlamentară, pentru ca, începând cu 2025, toți pensionarii să beneficieze de aceleași drepturi de creștere a pensiei”, a declarat Cristian Niculescu Țâgârlaș.

24NEWSMM

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo