Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SFÂNTA MARIA MICĂ – Nașterea Maicii Domnului, primul praznic din Anul bisericesc

Publicat cu

pe

Nașterea Maicii Domnului este prima sărbătoare din anul bisericesc care începe la 1 septembrie, dar și prima zi de preacinstire a Născătoarei de Dumnezeu din cadrul acestuia.

Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aşa cum mai este cunoscută în popor, este cea mai mare sărbătoare religioasă a toamnei. Importanţa venerării Maicii Domnului este simbolizată de numărul foarte mare de biserici care îi poartă numele şi de cele mai mult de 2.2 milioane de persoane care îşi sărbătoresc onomastica cu această ocazie.

Fecioara Maria este sărbătorită de Bisericile creştine astfel:

Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în Biserică (sau Aducerea Maicii Domnului la Templu, când Sf. Maria avea doar 3 ani) – pe 21 noiembrie, Zămislirea Maicii Domnului (9 decembrie), Buna Vestire – în 25 martie, Adormirea şi Înălţarea la Cer (15 august), Punerea în Raclă a veşmântului sau a Brâului (31 august), iar în Biserica Romano-Catolică se sărbătoreşte Sfântul Nume al Mariei, în data de 12 septembrie. Biserica Anglicană mai sărbătoreşte Purificarea Sfintei Fecioare Maria, pe 2 februarie.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo