Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Sfaturi pentru conducerea pe timp de ploaie. Pericole în trafic

Publicat cu

pe

Trecem prin niște zile ploioase, iar conducerea unei mașini pe vreme nefavorabilă poate fi o adevărată provocare. Tocmai de aceea polițiștii rutieri recomandă șoferilor să acorde o atenție deosebită în condiții de ploaie, când riscul de accidente crește din cauza vizibilității reduse și a carosabilului umed.

„Prima și cea mai importantă poate măsură este reducerea vitezei. Circulă cu o viteză mai redusă! Distanța de frânare crește pe carosabilul ud și trebuie să păstrezi o distanță mai mare față de mașina din față. Pentru a evita pierderea controlului din cauza acvaplanării, se recomandă reducerea vitezei de deplasare, verificarea stării anvelopelor și evitarea schimbărilor bruște de direcție. În caz de ploaie, pornește luminile de întâlnire chiar și pe timp de zi pentru a fi mai vizibil în trafic.

Apoi, frânările, accelerațiile și virajele bruște pot duce la pierderea controlului. Condu cu prudență și atenție! Atenție la trecerile pentru pietoni! Fii atent la pietoni, mai ales în apropierea trecerilor de pietoni, sau când aceștia se deplasează pe carosabil. Adoptă un comportament responsabil și urmează aceste sfaturi pentru a evita accidentele”, arată polițiștii rutieri.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo