Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SIGHET – Ce trebuie să facă persoanele fizice care găzduiesc refugiați din Ucraina, pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea

Publicat cu

pe

Persoanele fizice care găzduiesc pe raza municipiului Sighetu Marmației cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, pentru a putea beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea prevăzute la art. 1 alin 10 din OUG 15/2022, au obligația de a anunța de îndată Primăria Sighetu Marmației de luni până joi între orele 08:00 – 16:00 și vineri între orele 08:00 – 13:30 la numărul de telefon 0748197771.

„Totodată vă aducem la cunoștință prevederile art. 12 din Ordonanța de Urgență nr. 194 din 12 decembrie 2002 (republicată) privind regimul străinilor în România), conform căruia: „Străinul intrat legal pe teritoriul României, precum și persoana care îl găzduiește, au obligația să anunțe despre aceasta organul de poliție competent teritorial, în termen de 3 zile de la data întrării și respectiv a găzduirii”, trensmit reprezentanții Primăriei Sighetu Marmației.

Actualitate

YHP Logo