Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SIGHET – S-a desfășurat o nouă ediție a „Festivalului Internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni”

Publicat cu

pe

Cea de-a XXXI-a ediție a „Festivalului Internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni” s-a desfășurat în Sighetu Marmației, ieri 13 ianuarie.
„Festivalul reuneşte comunități ucrainene din întreaga lume și celebrează tradițiile autentice și colindele specifice sărbătorilor de iarnă. Evenimentul reprezintă o oportunitate minunată de a promova identitatea ucraineană prin transmiterea valorilor către generaţiile următoare, dar şi de a consolida legăturile interculturale”, explică reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din România.
Festivalul a inclus următoarele manifestări:
– Sfânta Liturghie la Parohia Greco-Catolică Ucraineană (str. Popa Lupu, nr. 47);
Parada grupurilor de colindători (pe ruta parohie – parcul central, str. Piața Libertății, nr. 16);
Intonarea imnurilor de stat ale României și Ucrainei, alocuțiuni ale oficialităților prezente;
– Programul artistic;
La festival au fost prezenţi reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului României, ai Radei Supreme a Ucrainei, ai administrațiilor publice locale din România și Ucraina, ai Ambasadelor Ucrainei şi României, ai Congresului Mondial al Ucrainenilor, ai Congresului European al Ucrainenilor, ai Asociației pentru legăturile cu ucrainenii din afara granițelor Ucrainei (Asociația „Ucraina – Lumea“), ai mediului academic din România și Ucraina, ai Bisericii, dar și ucraineni din toate județele României.
foto Facebook Visit Sighetu Marmației

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate