Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

SIGHETU MARMAȚIEI – Întâlnire pe tema extinderii Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței

Publicat cu

pe

Luni, 23 septembrie, la Primăria Sighetu Marmației a avut loc o întâlnire pe tema extinderii Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței.

La întâlnire au fost prezenți Ioana Boca, director executiv Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, Matuz Zsolt, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Petru Iuga, directorul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței și Petru Rednic, Administratorul public al Municipiului Sighetu Marmației.

”Proiectul „Memorialul Victimelor (Sighet)” în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, subvenționat din fonduri PNRR are ca scop realizarea a două componente: Componenta I. se referă la clădirea actuală în care funcționează Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Prin intermediul acestui proiect se dorește realizarea unui Spațiu expozițional, care va fi amplasat la etajul II. din Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, care va avea suprafața utilă de aprox. 120 mp.

Componenta II. se referă la o clădire care a fost achiziționată și care va fi transformată într-un Centru Multifuncțional, unde se vor derula diverse programe educaționale și de cercetare. Clădirea respectivă se află în imediata apropiere a Memorialului și va face parte din întreg ansamblul Memorialului.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte tehnice cu privire la autorizații, avize dar și viitoare planuri de dezvoltare a zonei, precum realizarea unei parcări destinate autocarelor”, informează Primăria Sighetu Marmației.

Vlad HERMAN

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo