Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SIGHETU MARMAȚIEI – Piața agroalimentară va fi modernizată

Publicat cu

pe

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sighetu Marmației, din 30 ianuarie, se află și proiectul de Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico economici aferenți proiectului de „Regenerare urbană prin revitalizarea pieței agroalimentare din municipiul Sighetu Marmaţiei”.
Noua piață agroalimentară va fi formată din 7 clădiri, destinate utilizării în funcţie de specificul activităţii de comerţ desfăşurat:
– cafenea/snack bar (C1),
– clădire administrativă şi comercială (C2),
– măcelării şi spaţii de depozitare (C3),
– lactate şi gelaterie (C4),
– panificaţie şi grupuri sanitare (C5),
– module pentru legume fructe, respectiv flori și arbori (C6, C7) tip “hală metalică” parțial deschisă, cu posibilitatea de închidere cu panouri culisante, cu rame metalice și policarbonat, cu regim de înălțime P+M, P+E sau P.
Se propune, de asemenea, amenajarea incintei, astfel:
– realizare împrejmuire de protecție a incintei pe trei laturi;
– asigurarea unui acces auto și pietonal facil, cu o circulație perimetrală (pentru aprovizionare, evacuare a deșeurilor și intervenții în caz de necesitate);
– asigurarea locurilor de parcare pe strada Mihai Viteazu;
– amenajarea unei platforme betonate acoperite pentru pubele;
– amenajare spații verzi.
Fiecare clădire va fi dotată cu mobilier şi utilată conform specificului activităţii desfăşurate (frigidere, vitrine frig pentru prezentare, mese şi scaune etc).
Climatizarea spațiilor se va realiza cu ajutorul ventiloconvectorilor, iar alimentarea cu agent termic se va realiza prin centrale termice pentru fiecare clădire în parte. Prepararea apei calde menajere se va realiza cu ajutorul acelorași centrale termice.
În vederea acoperirii unei părți din consumul de energie electrică, se propune echiparea obiectivului cu o instalație de producere a energiei electrice din sursă solară fotovoltaică cu o putere instalată de 23 kW.
Durata de realizare a investiției este de 30 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate